4 tips til videoer i sosiale medier

Det har aldri før vært viktigere å få frem den gode historien gjennom bruk av video i sosiale medier. Mobil betyr hurtighet og vi fordøyer mobilinnholdet i løpet av 1,7 sekunder. Dette setter krav til å fange oppmerksomheten raskt og få seeren til å se akkurat din post!

Skillet mellom tradisjonell TV-reklame og videoinnhold i sosiale medier blir bare større og større. Tilpasser du ikke filmene dine blir det vanskelig å fange oppmerksomhet. Her får du fire tips til hvordan du kan lage gode videoer til sosiale medier.

 

1. Fang oppmerksomheten

Videoen din må ha en “thumb-stopping” effekt. Det betyr at du må ha et blikkfang som får oss til å stoppe å scrollingen for å se videoen. Si det viktigste først - sånn at flest mulig får det med seg. Det kan derfor være lurt å ha med logo eller andre kjennetegn fra din merkevare innen de 3 første sekundene av videoen. 

Hold på seernes oppmerksomhet
Når man først har klart å fange oppmerksomheten er det viktig å klare å holde på seeren. En fin regel å følge er at det må skje noe “nytt” hvert tredje sekund. 


Finn den perfekte lengden på videoen
Videoer i sosiale medier kan ikke bli for lange. Men, det er en stor oppgave å klare å holde seerens oppmerksomhet i 2 minutter. Sats da heller på å lage flere korte videoer enn én lang. Vi anbefaler en lengde på mellom 5-15 sekunder. 

 

 

2. Velg riktig format

16:9 format er nå blitt til 9:16!

Det tradisjonelle 16:9 formatet fungerer ikke lenger optimalt i sosiale medier. De aller fleste bruker mobilen i stående format, og videoer må dermed tilpasses til et vertikalt format. 

Instagram Stories/Snapchat
Har du ikke begynt med vertikale videoer er det på høy tid å starte nå. Det estimeres at vi bruker mobilen vertikalt 98 % av tiden. Vi som annonsører må derfor utnytte dette formatet som gir mer plass og oppmerksomhet til innholdet. Vi kan trygt si at 16:9 formatet er blitt byttet ut med 9:16. Dette formatet passer ypperlig til annonsering i Instagram Stories og Snapchat. 

Facebook/Instagram-feed 
Det har den siste tiden blitt en standard å bruke det kvadratiske formatet i sosiale medier som Facebook og Instagram. TIPS: bruk formatet 4:5. Dette fungerer både på Facebook og Instagram og fyller litt mer av mobilskjermen enn det kvadratiske. 

 

3. Lydløst design?

Videoer på Facebook må fungerer lydløst. I følge Facebook ser hele 85 % ser video uten lyd. Dette setter krav til at videoen har en visuell fremstilling av budskapet. Lek med tekst og grafikk for å få frem budskapet. Utfordre deg selv og ikke bare legg på en undertekst. 

Alt er plattformavhengig. Det viser seg at bruksmønster er litt annerledes på Snapchat. Her er vi vant til å se andres Stories med lyd og videoannonser med lyd blir dermed aktuelt. 

 

4. Vær kreativ

Ikke sett begrensinger - vær kreativ og LEK med ulike formater! Kanskje du kan gi målgruppen et unikt innblikk i ditt univers med 360 grader video? Eller skape direkte og autentisk innhold med direktesending gjennom Facebook Live. Det er ingenting som stopper deg fra å utforske. 

TIPS: Bruk Boomerang! Denne enkle appen som setter små videosnutter i loop har raskt blitt en suksess i sosiale medier. Vis frem produktet ditt som en Boomerang istedenfor produktbildet og se om du ikke klarer å skape mer engasjement! 

Vil du lære mer?

Ønsker du å høre mer om hvordan du effektivt kan fange oppmerksomheten med film i sosiale medier? Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale – vi hjelper deg gjerne med å komme i gang!

 

Mette Nordnes, SoMe-spesialist: 
Tlf.: 913 11 081
E-post: mette@a2n.no

 

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen