Derfor burde du vurdere SSLFørst det grunnleggende. Hva er SSL?


Secure Socket Layer(SSL) er en standard teknologi som skaper en kryptert link mellom WEB-serveren av en nettside og nettleseren.

Denne lenken sørger for at all data som passerer mellom serveren og nettleseren er sikker og privat.

Etter hvert som nettløsninger har blitt mer komplekse og lagrer og deler mer data, er det blitt viktigere og viktigere med god sikkerhet på løsningen.

Hvis din online tilstedeværelse er en viktig faktor for din bedrifts suksess, er det på høy tid å vurdere SSL om du ikke har tatt steget.

Med EUs nye datalagringsdirektiv GDPR (General Data Protection Regulation) som trer i kraft om et knapt år, skal man passe ekstra nøye på sikkerhet! Bedrifter kan straffes med så mye som opptil 4% av bedriftens årlige inntekt om de lagrer data usikret.

Fortsatt ikke overbevist om å ta steget?


Her er 5 gode grunner


1. SEO Boost
Har du SSL, vil det slå heldig ut med tanke på SEO (søkemotoroptimalisering). Dette er nemlig noe Google liker og belønner.

I 2014, annonserte Google at de ville justere sin rangeringsalgoritme for å ta høyde for SSL.
  
I 2016, trappet de opp bonusen for sikrede sider til opptil 5%.
  
Jeg mistenker 2017 vil gi en større bonus igjen, da dette er et signal sendt av bransjen om at vi som fellesskap går for 100% global kryptering.

2. Advarsel i nettleser
Har du derimot ikke SSL, vil det kunne slå negativt ut og søkemotorer vil nedprioritere deg med tanke på organisk søk. Det er ikke så kult! 

I januar 2017, begynte siste versjon av Chrome å inkludere en NOT SECURE advarsel før URL for å utdype mangel av SSL på sider som har login-side eller skal fylle inn kredittkortdata.

3. HTTP/2
Hørt om det? Det er neste store revisjon av http protokollen. Alle store nettlesere støtter det, og i korte trekk vil HTTP/2 gjøre surfing på nett tryggere og raskere.

Men for å bruke HTTP/2 – ja, da må du ha SSL!

Trenger vi egentlig flere grunner nå? 

Ok da! Hvorfor ikke!

4. E-post sikkerhet
Også i e-postens verden skjerpes kravene rundt sikkerhet og SSL. Hos Gmail for eksempel, vil e-post dukke opp med rød hengelås, altså flagges som farlig, dersom den er sendt fra en nettløsning uten SSL.
  
Jeg ville ikke ha likt en ordrebekreftelse fra en nettbutikk jeg hadde handlet i som blir flagget som farlig av min egen e-postklient. Ville du?

5. Mobil
På mobilfronten skjer det stadig utvikling, og det skotter ikke på industrieksperter som vil fortelle deg at det håndholdte markedet er i eksplosiv vekst – med ingen tegn på å sakke. 

For å kunne utnytte håndholdt teknologi best mulig, er det smart å skaffe seg SSL!

Følgende snadder vil du ikke kunne nyttiggjøre deg av uten SSL
Geolokasjon
Device Motion Orientation
Fullscreen
Kunne be om mikrofon og kamera tilgang fra Mobilen.
Encrypted Media Extension (Digital rettighetsbeskyttelse)
Brotli kompresjon (en type datakomprimering som reduserer mengden data som må sendes over nett)

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen